keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Lettupäivä

Mun on jo pitkään tehnyt mieli lettuja. Piti keksiä tälle päivälle joku helppo ruoka ja halusin päästä testailemaan meidän uutta lettupannua, niin päätin tehdä ruokaisia lettuja.



Lähiaikoina meillä on syöty letut pinaattilettuina, niin päätin kokeilla jotain uutta. Letut on tehty seuraavalla ohjella.

Lettutaikina:

n. 1 litra maitoa
4 kananmunaa
Suolaa
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
n. 3-4 dl täysjyväohrajauhoja

Sekoita maito ja kananmunat keskenään kulhossa niin, että munien rakenne menee rikki. Lisää sen jälkeen taikinaan suolaa oman maun mukaan, sekä jauhot. Sekoita taikina tämän jälkeen tasaiseksi ja anna taikinan turvota n. 30 min.

Tästä taikinamäärästä tuli näin iso kasa lettuja:




En ole hetkeen syönyt näin hyviä lettuja. Jatkossa meillä tehdään lettutaikina tällä ohjeella, koska täysjyväjauholla letuista tulee paljon maukkaampia. Nam!




Uusi lettupannu on tälläinen:



Ihastuin tuohon lettupannuun noiden ”kuppien” takia. Oli kyllä aika nappiostos! Tällä saa tehtyä letut tosi hyvin ja letuista tulee ihanan kuohkeita, vähän kuin letun ja amerikkalaisen pannukakun sekoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti