Mun on
jo pitkään tehnyt mieli lettuja. Piti keksiä tälle päivälle joku helppo ruoka ja halusin päästä testailemaan meidän uutta lettupannua,
niin päätin tehdä ruokaisia lettuja.
Lähiaikoina meillä on syöty letut
pinaattilettuina, niin päätin kokeilla jotain uutta. Letut on tehty seuraavalla
ohjella.
Lettutaikina:
n. 1 litra maitoa
4 kananmunaa
Suolaa
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
n. 3-4 dl
täysjyväohrajauhoja
Sekoita maito ja
kananmunat keskenään kulhossa niin, että munien rakenne menee rikki. Lisää sen
jälkeen taikinaan suolaa oman maun mukaan, sekä jauhot. Sekoita taikina tämän
jälkeen tasaiseksi ja anna taikinan turvota n. 30 min.
Tästä taikinamäärästä tuli
näin iso kasa lettuja:
En ole
hetkeen syönyt näin hyviä lettuja. Jatkossa meillä tehdään lettutaikina tällä
ohjeella, koska täysjyväjauholla letuista tulee paljon maukkaampia. Nam!
Uusi lettupannu on tälläinen:
Ihastuin tuohon
lettupannuun noiden ”kuppien” takia. Oli kyllä aika nappiostos! Tällä saa
tehtyä letut tosi hyvin ja letuista tulee ihanan kuohkeita, vähän kuin letun ja
amerikkalaisen pannukakun sekoituksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti