torstai 12. tammikuuta 2017

Jouluristeily Silja Europalla 24.12.-26.12.2016

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin erilaisesta joulusta, niin päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja viettää Joulun laivalla. Sain vielä puhuttua äitin mukaan matkaseuralaiseksi.

Olipa vaikea päättää, että lähteekö Ruotsiin vai Tallinnaan. Kummassakin vaihtoehdossa oli jo parhaat hytit myyty loppuun, eli sviitit. Koska oli kova halu päästä näkemään Silja Europan uudistukset, niin valinta oli Tallinna. 

Varattiin matka jo hyvissä ajoissa lokakuussa,  joten hyttivalinta tuli tehtyä ihan sokkona, kun silloin ei vielä tiennyt minkälaiset uudistukset oli luvassa. Kesäisellä Tallinnan päivämatkalla DeLuxe -hytti palveli meitä kuitenkin hyvin, joten päädyttiin samaan vaihtoehtoon :)

 

Satamassa oltiin taas hyvissä ajoissa, n. klo 13.30. Odotustilaan pääsi kuitenkin istumaan vasta 14.00 ja laivaannousu alkoi 15.15. Olipahan odottavan aika taas kerran pitkä.. kulutin aikaa vastaanottaessa tuliaistoivomuksia ja joulutervehdyksiä lähetellen.

 

Kun vihdoin viimein koitti se hetki, että päästiin hyttiin sisään, niin olin onnesta sekaisin! Hytti oli vaan niin upea, pikkuisen erilainen, kun edellisellä kerralla.

Jätettiin tavarat hyttiin ja hyökättiin yksi kerros ylemmäs, Hera Salongidia kohti ja kauneushoitoja varaamaan. Äiti sai yhden hoidon heti ja minä päätin lähteä sillä aikaa kiertelemään myymälöitä.

 

Olin tarjouskuvastosta jo pitkään kuolannut noita tonttuja ja nähnyt ne jo sieluni silmin hytissä tuomassa joulutunnelmaa. Menin hyvään aikaan myymälään, nää kaksi oli enää jäljellä ja vielä -30% alennuksessa. Joulukuusi on äidin tekemä.

 

Kävin myös ostamassa tämän ihanan Escadan kausituoksun, Fiesta Cariocan. Valehtelematta paras tuoksu, mitä olen koskaan omistanut. Tätä täytyy saada pian lisää!

Äiti halusi, että mennään yhdessä kiertelemään myymälöitä illemmalla, joten jätin ostelut siihen ja läksin hetkeksi hyttiin huilimaan. Siinä vaiheessa alkoi vähän laiva keinumaan ja koska mulla on ollut vähän taipumusta matkapahoinvointiin, niin päätin soittaa miehelle ja sitä kautta siirtää ajatukset muualle, kun siihen keinuntaan. Puhelun jälkeen lähdin kauneushoitolaan, jossa äiti naureskellen mietti, että liikunko hytistä enää mihinkään :D


Hoitolasta mentiin suoraan syömään, meillä oli buffet varattuna klo 19.00. Ajatuksena joulubuffet oli hyvä, mutta näin jälkeenpäin voin todeta, että olisi pitänyt mennä vaan johonkin ravintolaan syömään. Kattaus oli myyty loppuun ja ihmiset jonotteli jo hyvissä ajoissa saliin pääsyä. Siinä jonotellessa tönittiin toisia, saatiin riitoja aikaiseksi jms. Naurettavaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä! Käyttäydyttiin niin, kuin joku olisi vahingossa jäänyt ilman pöytää tai ruokaa. Niin, ja risteilyn keski-ikähän oli jotain 50-60v, joka tekee hommasta entistä naurettavampaa...

 

Kun tuosta ruokailusta oli selvitty hengissä pois, niin lähdettiin myymälöitä kohti. Kello oli tässä kohtaa n. 20.15. Olipa sitten kiva yllätys, kun myymälät olikin jo kiinni! En ois halunnutkaan hyttiin juotavaa. Pakko oli sitten käydä ostamassa Fast Lanesta kalliit limsatölkit.

Loppuilta menikin hytissä tv:tä tuijotellen ja käytiin suht ajoissa nukkumaan.

 

Herättiin sitten aamulla aikaisin ja valmistauduttiin lähtemään erikoisaamiaiselle. Oli kamala nälkäkin jo. Niin kova, että ei ehtinyt edes ottaa kuvia. Aamiainen oli muuten hyvä, mutta olisin kaivannut sinne jotain jouluista, esim. riisipuuroa. 

 

Aamiaisen jälkeen olikin taas aika siirtyä kauneushoitolaan. Kävin eka kampaajalla, sitten käsi- ja jalkahoidossa. Kynsiin tuli taas ihana geelilakkaus, samoin varpaisiin.

Hoitolassa vierähti sen verran aikaa, että alkoi taas olla vähän nälkä. Käytiin kahvilassa pikavälipalalla ja sen jälkeen kierreltiin vähän myymälöissä, kun ne nyt kerran oli auki. Laivalla oli ihanan rauhallista, kun suurin osa ihmisistä oli maissa tai hyteissä.

Vietiin ostokset hyttiin ja sitten oli taas aika siirtyä kauneushoitolaan. Tällä kertaa menin kasvohoitoon & ripsien ja kulmien muotoiluun ja värjäykseen.

 

Kauneushoitolan jälkeen käytiin taas buffetissa syömässä. Täytyy sanoa, että vaikka tuo joulubuffet oli pettymys, niin ruoka oli hyvää! Pettymys sen takia, että jouluinen tunnelma puuttui täysin. Olisin toivonut jouluista musiikia edes taustalle soimaan.

Pettymys oli myös se, että buffetin henkilökunnalta sai huonoa palvelua. Huomattiin yhdessä buffetin lasissa likatahra - valitettavasti vasta sen jälkeen, kun lasista oli jo juotu. Tuloksena vatsatautimaiset oireet ja henkilökunta nostelee vaan käsiään, että se on voi voi, kun ei koneet pese kaikkea niin tarkkaan... pitäisi kuulemma tarkastaa lasi itse ennen kuin sen ottaa käyttöön. Kyllähän ihminen luottaa automaattisesti siihen, että saa puhtaat ruokailuvälineet ja lasit.

Loppuilta menikin sitten ihan pipareiksi noiden vatsatautioireiden takia :( hytissä kökötettiin taas kerran... surkuhupaisaa, koska olisi ollut kiva mennä käyttämään drinkkiliput, kun kerrankin sai siitä etuudesta nauttia.

 

Seuraavana aamuna aamupalan jälkeen käytiin ostamassa vielä vikoja tuliaisia ja sen jälkeen mentiin hyttiin pakkailemaan tavaroita. Pakkailun lomassa tuli mieleen, että on viimeiset hetket ostaa kerää & säästä kampanjasta jotain ja pitkään pähkäiltiin löytyykö siitä ostettavaa. Päädyttiin muumihuopiin, mutta koska niitä ei ollut enää laivalla yhtään, niin se tarkoitti pikapyrähdystä terminaaliin. Sieltä onneksi saatiin huovat :)

 
 

Pakkailun aikana mietittiin, että mitä syödään maissa. Käydäänkö kotimatkalla pizzalla, tehdäänkö kotona ruokaa vai mitä. Äiti ehti jo laittaa sen miehen kauppaan ostaa meille kasvisrisottoon tarvikkeet, mutta näitä pohtiessa tulikin törkeän kova nälkä, joten ennen maihin saapumista oli kuitenkin pakko käydä vielä syömässä Grill Housessa Striploin ja juustolautanen jälkkäriksi. Täydellinen lopetus risteilylle!! Oli muuten taas kerran niin herkullinen annos, että meinasi viedä kielen mennessään.

 

Pakko tässä lopussa vielä hehkuttaa tätä Marc O'Polo Annette -laukkua, jonka ostin ihan ensimmäiseltä Silja Europa -risteilyltäni. Kiva muisto niiltä ajoilta ja oli juuri sopivan kokoinen veska tuolla laivalla.

Kokonaisuutena matka oli ihan kiva, mutta monia miinuksiakin oli. Jos joskus vielä lähden uudelleen jouluristeilylle, valitsen kyllä Ruotsin... Tuntui vähän et tää oli enemmänkin sellainen juoppojen jouluristeily :( tai ehkä ne odotukset oli vaan liian korkealla.

Meillä alkoi muutto just ennen joulua, joten siihen muuttorumbaan risteily toi ihanan hengähdystauon ja sai vähän edes rentoutua noiden kauneushoitojen merkeissä :) ja vaikka tähän postaukseen onkin liittynyt negatiivisia asioita, niin haluan hehkuttaa kauneushoitolan työntekijää Elikaa. Ihana ihminen! <3 ja toinen positiivinen asia oli se, että yksikään vessa ei ollut ongelmallinen matkan aikana, vaikka juuri ennen joulua uutisoitiin mun kauhuksi noista ongelmista.

Kiitos Sija Europan miehistölle matkasta, toivottavasti tavataan taas pian! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti