maanantai 13. kesäkuuta 2016

Silja Europa 10.06.2016

Päätimme lähteä äitini kanssa päiväristeilylle, äidin syntymäpäivän kunniaksi.

Käytiin pientä taistoa laivasta (Viking Xprs vai Silja Europa), mutta sain äidin vakuutettua siitä, että Europa on parempi vaihtoehto :)

Europan puolesta puhui mm. se, että maissaoloaika oli pidempi ja saatiin Club One -pisteiden avulla DeLuxe -luokan hytti 10 eurolla, ei siis hullumpi diili!

En löytänyt ennakkoon mistään tietoa, että mihin aikaan laivaannousu alkaa ja onko myymälät avoinna laivan ollessa Tallinnan satamassa, joten jouduin soittamaan Tallinkin myyntipalveluun. Varasin siinä samalla sitten aikoja laivan kauneushoitolaan.

Myyntipalvelusta kerrottiin, että laivaannousu alkaa klo 07.00, joten olimme satamassa hyvissä ajoisssa, että lähtöselvityksen ehtii tehdä rauhassa. Yllätys olikin melkoinen, kun terminaaliin oli ilmestynyt lähtöselvitysautomaatit!


Lähtöselvityksen tekeminen sujui siis todella jouhevasti ja ehdittiin istua terminaalissa n. 30 minuuttia ja odottaa laivaan pääsyä. Miten se odottavan aika onkin aina niin pitkä?


Pääsimme ekojen joukossa astumaan laivaan sisään. Vietiin eka tavarat hyttiin ja sitten suunnattiin buffettiin aamiaiselle. Tästä ei valitettavasti oo mitään kuvia, kun oli liian hyvä ruokahalu ja kuvaaminen unohtui :(


Aamiaisen jälkeen oli aika lähteä käymään myymälöissä. Perfume & Fashionista tulikin heti tehtyä hyviä löytöjä; Guessin lompakko ja Dkny:n tuoksu, joka oli alennuksessa.



TaxFree Superstoressa tuli lähinnä ostettua tuliaisjuomia ja pakkohan se oli täydentää vähän karkkivarastoakin.

Tässä vaiheessa äiti oli kipaissut laivan yläkertaan kauneushoitolaan, jossa oli varattuna aika jalkahoitoon ja kulmien värjäykseen + muotoiluun. Vein ostokset yksin hyttiin ja ehdin istua siellä jonkin aikaa, kunnes äiti soitti ja pyysi tulemaan kauneushoitolaan uuden hoidon maksua varten. Muut hoidot oli maksettu ennakkoon jo, mutta äiti halusi vielä lisäksi käsihoidon. En olisi millään jaksanut mennä, mutta hyvä, että menin! Mulla itselläni oli varattu jalkahoito illaksi, mutta nyt sain aikaistettua sitä ja tilattua lisäksi vielä käsihoidon sekä kulmien värjäyksen ja muotoilun. Hoitolan luona oli kiva katsoa, kun laiva saapui Tallinnan satamaan.

Meidänhän piti alunperin mennä maihin ja Norde Centrumiin. Käynti aurinkokannella muutti kuitenkin suunnitelmat, nimittäin ulkona satoi vettä. Päätettiin jäädä siis laivaan. Harmi vaan, että ainut avoinna oleva paikka oli Fast Lane. Juotiin siellä päiväkahvit ja syötiin "synttärikakut" eli Tiramisut. Ja noistakin unohtui ottaa kuva. 

Mentiin hyttiin ihmettelemään tarjouskuvastoja ja juotiin synttäreiden kunniaksi kuohujuomaa.


Syötiin myös välipalat, koska ruokaa oli tiedossa vasta kauneushoitolassa käynnin jälkeen. En liiemmin tykkää proteiinipatukoista, mutta tämä yksilö oli todella hyvänmakuinen ja piti nälkää pitkän aikaa!


Proteiinipatukat on saatu testattavaksi Buzzadorin kautta. Paketissa oli monia eri makuja, tämä yksilö oli suklaa-marja.

Ei mennytkään pitkää aikaa, kun sai lähteä taas kohti hoitolaa. Matkalla ehti vähän haahuilla ja ottaa kuvia.



Olisin varmasti tässä vaiheessa ostanut tuollaisen 3 euron karkkikipon, ellen olisi syönyt sitä proteiinipatukkaa, joten kerrankin meni syömiset oikein..

Kello oli jo 18.00 siinä vaiheessa, kun pääsin kauneushoitolasta pois. Siinä vaiheessa oli jo niin kova nälkä, että ihan näköä meinasi haitata! Meinattiin eka mennä Tavolátaan syömään, mutta siellä listalla ei ollut mitään sopivaa syötävää mulle, joten ei kun kohti Maxim ála cartea. Eikä se ollut ollenkaan huonompi päätös!

Tilattiin grillatut härän ulkofileet bearnaiskastikkeella ja maalaisranskalaisilla, jotka oli maustettu parmesanjuustolla. Nam!!


En kyllä muista ihan äkkiä, koska olisi viimeeksi tullut syötyä näin maittava annos! Kuola valuu vieläkin suunpielistä tätä kirjoittaessa...

Syönnin jälkeen käytiin vielä tekemässä pikaiset kierrokset myymälöissä ja tehtiin viimeiset ostokset, jonka jälkeen mentiin hyttiin pakkaamaan laukut ja vetokärry. Ehdittiin vielä hetki istahtaa ja katsella, kun laiva lipui satamaan. Siihen tarkoitukseen oli kyllä oikea hytti isoineen ikkunoineen :) Vaikka kotiin oli kiva palata, niin silti tuli kamalan haikea tunnelma.

Äiti myönsi reissun lopuksi, että Siljan laivat on parempia ja että jatkossa pitää kulkea niillä. Toivottavasti jatkossa ei siis tarvii käydä vääntöä siitä, että millä laivalla kuljetaan. 

Kiitos tästä matkasta Silja Europan miehistölle ja henkilökunnalle, toivottavasti nähdään taas pian uudelleen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti