keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Englannin lakritsi -kakku

Koska äitini rakastaa englannin lakuja, niin päätin tehdä englannin lakritsi -kakun äitienpäiväksi. Kakun ulkonäkö ei ole mitä parhain, mutta maku oli sitäkin parempi :)




Pohja:

200 g domino-keksejä
50 g voita


Lakritsitäyte:

4 liivatelehteä
2 ¼ dl vettä
½ dl tummaa siirappia
½ dl maissitärkkelystä


Kookos-hedelmätäyte:

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g kylmää kookoskermaa (säilytä jääkaapissa yön yli)
400 g appelsiinituorejuustoa
2 prk (à 125 g) vauvojen hedelmäsosetta
1 ½ rkl sokeria
½ dl kookoshiutaleita
keltaista elintarvikeväriä
½ dl appelsiinimehua


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan reunoille öljyä helpottaaksesi kakun irtoamista siististi. Valmistele mustaa täyteosaa varten muotti reunakalvosta. Kierrä reunakalvosta ympyrä (halkaisija 10 cm). Teippaa kalvo kiinni teipillä.

Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos vuoan pohjalle. Aseta reunakalvosta tehty muotti keskelle.
Laita lakritsitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, vesi ja siirappi. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä.
Sekoita joukkoon liivatteet. Nosta kattila liedelle ja anna pulpahtaa vielä kerran. Laita kattila kylmään vesihauteeseen, kunnes täyte on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi (noin 45 minuuttia). Paksuna ja kiisselimäisenä täyte ei karkaa muotin sisältä. Sekoittele välillä, jotta kiisseli jäähtyy tasaisesti eikä siihen muodostu paakkuja.
Kaada lakritsikiisseli reunakalvosta tehdyn muotin sisään noin 4,5 cm:n korkeudelle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kun lakritsitäyte on hyytynyt jääkaapissa 2 tuntia, voit aloittaa hedelmätäytteen valmistuksen.
Laita hedelmätäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja vaahdota sitten kookoskerma (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä). Yhdistä vaahdot keskenäänoja ja sekoita joukkoon tuorejuusto, hedelmäsose, kookoshiutaleet ja elintarvikeväri. (Vinkki: värien sävyissä on eroa, joten jos haluat kullankeltaisen sävyn, voit lisätä joukkoon hieman oranssia tai punaista.) Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet ja lisää seos täytteeseen.
Työnnä lasta lakritsitäytteen ja reunakalvon väliin ja kierrä lastalla täytteen ympäri. Poista sitten reunakalvo ympäriltä (leikkaa teippi tarvittaessa saksilla).
Kaada hedelmätäyte vuokaan lakritsiytimen ympärille. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti